OROSZVILAG.HU


Aktivizálódó Medvegyev

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-12-07 13:30:02  |  
Gyóni Gábor

Aktivizálódó Medvegyev

Az orosz kormányfő interjúja a föderális tévéknek

 Aktivizálódó Medvegyev

 

Az utóbbi időben feltűnően aktív Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök a legnagyobb orosz televíziós társaságoknak (Pervij Kanal, NTV, REN, Rosszija-1 és az ellenzéki Dozsgy) adott interjút. Az újságírók nem kímélték Medvegyevet, akinek a legérdesebb kérdésekre is választ kellett adnia.

Medvegyev nemrég kudarcnak minősítette az oroszországi nyugdíjreformterveket, ennek kapcsán ebben az interjúban elmondta, a nyugdíjkérdés nagyrészt a demográfiai helyzet alakulásától függ. Mint megjegyezte, Oroszország hosszú idő után először pozitív népesedési mutatókkal rendelkezik, és sok tekintetben ettől függ, hogyan alakul a ’20-as, ’30-as években nyugdíjba vonulók sorsa.

Ami a védelmi minisztériumban kirobbant botrányokat illeti, Medvegyev szerint a bíróságnak kell döntést hoznia arról, hogy valóban történtek-e bűncselekmények. A kormányfő mindenesetre sikeresnek nevezte Szergyukov menesztett védelmi miniszter munkáját.

A korrupcióellenes kampányról szólván Medvegyev megjegyezte, ez már egy évek óta érő folyamat következménye.

Az internet korlátozása kapcsán a miniszterelnök azt mondta, lényegében csak a pedofíliát, kábítószerfogyasztást, öngyilkosságot propagáló oldalakat érint a döntést.

A vitatott rágalmazási törvényt megvédte Medvegyev az interjúban, mondván, egyetért azzal, hogy bírságot fizessenek azok, akik alaptalanul rágalmaznak meg másokat. Ezt tette a szintén vitatott, a civil szervezetek működését szabályozó törvény kapcsán is (mely szerint „külföldi ügynököknek” számítanak a külföldről finanszírozott, politikai tevékenységet is végző szervezetek), mondván, semmi rossz nincs az "ügynök" szóban.

A hívők megsértéséről szóló törvény is rendben van Medvegyev szerint, aki úgy véli, nincs szó arról, hogy a fundamentalisták alá akarnák ásni a világi államot. Oroszországban az állam és az egyház világosan szétvált egymástól.

Medvegyev a végén azt is megjegyezte, nem hisz a világvége eljövetelében...

 

 

(government.ru, Kommerszant)

 

 

 

Cimkék: Dmitrij Medvegyev, Szergyukov
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat