OROSZVILAG.HU


Szilveszter-bojkott Tatarsztanban

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-12-29 15:22:26  |  
Kecskeméti Gábor

Szilveszter-bojkott Tatarsztanban

Kaukázusiaktól származhat az ötlet

Szilveszter-bojkott Tatarsztanban

Újabb jelek mutatnak arra, hogy az iszlamista erők egyre inkább teret nyernek Tatarsztan fővárosában, Kazanyban. Az utcán röplapok jelentek meg, melyeken ismeretlenek a szilveszter, mint „pogány” ünnep bojkottjára szólítanak fel.

Nacionalista politikai erők is csatlakoztak a bojkott felhíváshoz és azt tanácsolják a tatároknak, hogy „ne igyanak mint az oroszok”, ehelyett „legyenek inkább taxisofőrök, hogy a hitetleneken pénzt keressenek”, akik „ezt a piszkos ünnepet látogatják.”

Az utcán kívül természetesen az interneten is megindult a bojkott szervezése. Némelyik muzulmán munkaadó odáig ment, hogy megtiltotta alkalmazottainak szilveszteri díszek használatát a munkahelyen. Szakértők az akció mögött ismét a Kaukázusból beszivárgott iszlamisták munkáját feltételezik.

Kazany vallási vezetője, Rafik Iszlamgalijev hangsúlyozta, hogy a szilveszter nem jelent veszélyt a muzulmánok számára. Megvan a lehetőségük a keresztény időszámítás átvételére, s joguk van eldönteni, hogy megünneplik-e az újévet, vagy sem. Így például senkit nem lehet karácsonyfa állításra kötelezni, de egyetlen muzulmánnak sincs félnivalója, ha megünnepli a szilvesztert.

(aktuell.ru)

 

 

 

 

Cimkék: tatarsztan, kazany, muszlim, iszlám, szilveszter, mufti, karácsony, újév, bojkott, kaukázus,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat