OROSZVILAG.HU


Még 3 billió rubel kell az orosz bankoknak

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2013-02-25 22:26:19  |  
Kecskeméti Gábor

Még 3 billió rubel kell az orosz bankoknak

Szigorúbb előírások, fellendülő hitelezés

Még 3 billió rubel kell az orosz bankoknakMég 3 billió rubel kell az orosz bankoknak

Az orosz bankoknak az elkövetkezendő években 3 billió rubellel (21 billió forint) kell tőkéjüket megemelniük, hogy megfeleljenek a szigorúbb tőkekövetelményeknek és elősegítsék a hazai bankrendszer stabilitását. Ezt Alekszej Szimanovszkij, az Orosz Központi Bank első elnökhelyettese nyilatkozta.

Az orosz bankszektor tőkevagyona 2012-ben 16.6%-kal növekedett és meghaladta a 6.1 billió rubelt, de a banki hitelezés gyors növekedése (elsősorban a lakossági szektorban), továbbá a sokkal szigorúbb „Bázel III” bankokra vonatkozó tőkekövetelményeinek előírásai teszik szükségessé azt, hogy Oroszországban tovább növeljék a bankok tőkevagyonát.

„2012-ben a bankszektor tőkéje 1 billió rubellel növekedett és a szektor profitja is hasonló összeget tett ki ebben a periódusban. Ez azt jelenti, hogy a bankok profitjukból jelentős részben fedezni tudják az előírt tőkekövetelményeket, de szükség esetén a hazai és külföldi befektetők alapjait is fel lehet használni erre a célra. Mindent egybevetve, egyáltalán nem tűnik illúziónak, hogy az oroszországi bankszektor 2016-ra eléri a 10 billió rubeles (70 billió forint) szintet. Érthető, hogy a legnagyobb orosz bankoknak méretükhöz képest arányosan kell növelniük ezt a tőkevagyont.” – tette hozzá Szimanovszkij.

(The Moscow Times)

 

 

 

 

 

 

 

 

Cimkék: központi bank, hitel, bank, szektor, rubel, billió, alekszej, szimanovszkij, tőke, befektetés, bázel,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat