OROSZVILAG.HU


Nem engedélyeztek egy március végi tüntetést

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2013-03-20 14:24:03  |  
Kecskeméti Gábor

Nem engedélyeztek egy március végi tüntetést

Az indok: korábban nem tartották be a jogszabályokat

Nem engedélyeztek egy március végi tüntetéstNem engedélyeztek egy március végi tüntetést

A moszkvai hatóságok nem járultak hozzá, hogy március 31-én egy ellenzéki csoport a Triumfalnaja téren tüntessen. A „Másik Oroszország” ellenzéki párt (pártként nincs bejegyezve) hétfőn nyújtotta be kérvényét az illetékes hatósághoz, hogy engedélyt kérjenek az este 6 órakor kezdődő tüntetéshez.

A „pártot” egyébként a nemzeti bolsevik mozgalmat korábban megszervező Eduard Limonov író és politikus vezeti. A Limonov körül kialakult politikai csoportosulások hagyományosan minden 31 napos hónap 31. napján tüntetéseket szerveznek, melyeken gyülekezési jogukat kívánják érvényesíteni és megvédeni, amint az az Orosz Föderáció alkotmányának 31. pontjában is szerepel.

A város legfőbb biztonsági hivatalnoka, Alekszej Majorov úgy nyilatkozott, hogy a szervezők számára azért nem engedélyezték a tüntetés megtartását, mert korábbi tüntetéseken megszegték a törvényt. A Vlagyimir Putyin által tavaly aláírt gyülekezési törvény alapján, mely a tüntetéseket is szabályozza, bárkit börtönbe lehet csukni, ha szabálytalanságokat követ el, illetve jogellenesen cselekszik nyilvános rendezvényeken vagy szervezett megmozdulásokon.

(RIA Novosztyi)


 

 


 

Cimkék: eduard limonov, másik, oroszország, nemzeti, bolsevik, alkotmány, gyülekezés, moszkva,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat