OROSZVILAG.HU


Tűz a moszkvai metróban

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2013-06-05 11:46:36  |  
Németh Ágnes

Tűz a moszkvai metróban

45 sérült

 Tűz a moszkvai metróban

A reggeli csúcsidőben az „Ohotnij rjad” és a „Bibliotyeka imenyi Lenyina” metrómegállók között tűz keletkezett az alagútban, melyet egy magasfeszültségű vezeték kiégése okozott. Az adott pillanatban egy metrószerelvény is tartózkodott az alagútban, melyet azonnal megállítottak, az utasokat kimenekítették. Összesen körülbelül 4,5 ezer embert kellett evakuálni a metróból. Pánik nem tört ki az utasok között – közölte Viktor Birjukov, az orosz Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma Főigazgatóságának szóvivője.

Oleg Szalagaj, az Orosz Föderáció Egészségügyi Minisztériumának sajtószóvivője által közölt adatok szerint 45 ember sebesült meg a reggeli metrótűzben, 7-en jelenleg is kórházban vannak, őket többnyire füstmérgezéssel kezelik.

Az alagútban felcsapó lángokat nemsokkal 9 óra után sikerült eloltani. A hatalmas füst miatt át kellett szellőztetni a metrószakasz területét. A metró a körgyűrűn belüli piros vonalon, a „Park kulturi” és a „Komszomolszkaja” megállók között órákon át nem közlekedett.

 

 

www.mchs.gov.ru, www.1tv.ru

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat