OROSZVILAG.HU


Navalnij hivatalosan is jelölt

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2013-07-17 23:01:06  |  
Kecskeméti Gábor

Navalnij hivatalosan is jelölt

Ám ha elítélik, akkor kizárják a választásról

Navalnij hivatalosan is jelöltNavalnij hivatalosan is jelölt

A korrupcióellenes mozgalmáról elhíresült Alekszej Navalnijt szerdán a választási hatóság hivatalosan is regisztrálta a jelöltek között, az ősszel esedékes moszkvai főpolgármester választáson. Mindeközben Navalnij ellen bírósági eljárás folyik.

Valentyin Gorbunov, a moszkvai választási bizottság vezetője jelentette be, hogy az ellenzéki „Oroszország Republikánus Pártja – A nép szabadsága párt” által jelölt blogger és politikus a hatodik regisztrált jelölt lett a versenyben – melyben
Szergej Szobjanyin korábbi moszkvai főpolgármester is jelöltette magát –, ám függetlenként indul. A másik négy jelölt a kommunista Ivan Melnyikov, a liberális-demokrata Mihail Degtyarjev, Szergej Mitrohin, aki a Jabloko párt elnöke, és Nyikolaj Levicsev, aki az Igazságos Oroszország párt színeiben indul.

Navalnij a jelöltségről szóló hivatalos igazolást azonban csak később kaphatja meg, mivel nem jelent meg a mai bejelentésen. A választási bizottság egyik tagja korábban úgy nyilatkozott, hogy Navalnijt később kizárhatják a szeptember 8-án esedékes választásról, ha időközben elítélik a Kirovban folyó sikkasztási ügyben.

(RIA Novosztyi)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cimkék: alekszej navalnij, választás, főpolgármester, moszkva, sikkasztás, per, kirov, gorbunov, szobjanyin, tüntetés,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat