OROSZVILAG.HU


Modernizálják a transszibériai vasutat

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2013-07-27 11:51:00  |  
Oroszvilag.hu

Modernizálják a transszibériai vasutat

562 milliárd rubeles megaprojekt

 Modernizálják a transszibériai vasutat

Vlagyimir Putyin orosz elnök a kormány novo-ogarjovói ülésén a transszibériai vasút és a Bajkál-Amur magisztrál modernizálására vonatkozó munkálatok felgyorsítását kezdeményezte a konkrét beruházási tervek elkészülte után.

Az elmúlt öt évben 55 százalékkal növekedett az Oroszország távol-keleti kikötőibe irányuló vasúti áruforgalom. A távol-keleti vasútvonalakon immár évi 110 millió tonna árut szállítanak, ami a szovjet időket is meghaladó teljesítmény.

A Bajkál-Amur magisztrál és a transszibériai vasút felújítását a tervek szerint 2018-ban fejezik be. A megaprojektre összesen 562 milliárd rubelt (kb. 4000 ezer milliárd forint) fognak költeni. 300 milliárd rubelt az orosz vasúttársaság (RZSD), 262 milliárd rubelt közvetlenül az állam ad a felújításra.

A munkálatok a jövő évben kezdődnek. A távol-keleti vasutat meghosszabbítják Szahalinig, és újabb elágazásokat építenek Korea és Kína felé. A Kreml szándékai szerint jelentősen növelnék az Európa és Ázsia közötti áruforgalom Oroszország területén áthaladó hányadát.

 

 

 

(gazeta.ru) 

Cimkék: Bajkál-Amur magisztrál, transszibériai vasút
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat