OROSZVILAG.HU


Szobjanyin fölényes győzelme várható

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2013-09-02 12:41:37  |  
Oroszvilag.hu

Szobjanyin fölényes győzelme várható

Navalnij csak a legellenszenvesebb jelöltek listáját vezeti

 Szobjanyin fölényes győzelme várható

Vasárnap kerül sor a moszkvai polgármesterválasztásokra. Az előrejelzések szerint Szergej Szobjanyin fölényes, első fordulós győzelme várható a szeptember 8-i voksoláson.

A Levada felmérése szerint a moszkvai választópolgárok több mint fele részt fog venni a szavazáson. A biztosan szavazók 57 százaléka Szergej Szobjanyin jelenlegi polgármestert támogatja. Második helyen végez az előrejelzések szerint az ellenzéki Alekszej Navalnij, aki azonban csak a szavazatok 16 százalékára számíthat. Harmadik helyre várható a kommunista Ivan Melnyikov (10 százalék). A liberális (Jabloko) Szergej Mitrohin 7 százalékra számíthat, Nyikolaj Levicsev, a Igazságos Oroszország jelöltje 6 százalékra. Utolsó helyen végezhet a liberális-demokrata Mihail Gyegtyarjev (3 százalék). Ha esetleg második fordulóra kerülne sor Szobjanyin és Navalnij között, azt is a jelenlegi polgármester nyerné óriási fölénnyel (43 vs. 16 százalék).

A liberális-nacionalista Alekszej Navalnij vezeti viszont a legunszimpatikusabb jelöltek listáját. Navalnijra semmiképpen nem szavazna a megkérdezettek 23 százaléka, az unszimpátia-versenyben második helyen áll Gyegtyarjev és Szobjanyin (15-15 százalék).

A relatív többség (45 százalék) úgy véli, a választások pozitív hatást gyakorolnak majd Moszkva életére.

A Levadáéhoz hasonló eredményeket közölt egy másik jelentős közvéleménykutató, a VCIOM. Az ő felmérésük szerint Szobjanyin már az első fordulóban győzni fog 60 százalék körüli eredménnyel. Navalnij náluk is csak 16 százalékra számíthat.

Cimkék: Moszkva, polgármesterválasztás, Szobjanyin, Navalnij, Gyegtyerjev
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat