OROSZVILAG.HU


Kaukázusi tiltakozás Zsirinovszkij ellen

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2013-10-31 11:57:41  |  
Oroszvilag.hu

Kaukázusi tiltakozás Zsirinovszkij ellen

Megfosztanák Zsirinovszkijt mandátumától

 Kaukázusi tiltakozás Zsirinovszkij ellen

A dagesztáni parlament képviselői felszólították az oroszországi Nyomozó Hivatalt, hogy fosszák meg Vlagyimir Zsirinovszkijt, a Liberális-Demokrata Párt (LDPR) elnökét képviselői mandátumától nacionalista kijelentései miatt. A dagesztáni képviselők a Nyomozó Hivatal mellett Vlagyimir Putyin elnökhöz, az orosz törvényhozás mindkét házához is benyújtották tiltakozásukat. Zsirinovszkij a múlt héten azt javasolta, korlátozni kellene a kaukázusiak születését és szögesdrótot kellene húzni a Kaukázus elé.

Dagesztán feje, Ramazan Abdulatyipov szerint a dagesztániak sokat tűrtek az elmúlt időszakban, de nem is csak őértük fáj a szíve, hanem az orosz nép miatt. „Ha az orosz népnek olyan védelmezői vannak, mint Zsirinovszkij, az a nép mély tragédiájáról tanúskodik.”

A pártelnök kijelentési miatt tiltakozásul az LDPR csecsenföldi szervezete feloszlatta magát.

Nemcsak a Kaukázus háborodott fel Zsirinovszkij náci kijelentései miatt. A Duma FÁK ügyekkel foglalkozó bizottságának elnöke, Gadzsimet Szafaralijev az ügyészséghez fordult azzal a kéréssel, vizsgálják ki, Zsirinovszkij szavai nem esnek-e az extremizmusról szóló törvény hatálya alá?

 

 

(Kommerszant)

Cimkék: Zsirinovszkij, Kaukázus, kaukázusiak, LDPR, Liberális-Demokrata Párt
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat