OROSZVILAG.HU


Tatarsztan - gyász és döbbenet

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2013-11-18 12:25:49  |  
Oroszvilag.hu

Tatarsztan - gyász és döbbenet

Videón látszik, hogy a gép orral csapódott a földbe

 Tatarsztan - gyász és döbbenet

A tegnapi légiszerencsétlenség – melyben 50 ember meghalt, köztük két gyerek, a tatár elnök fia és a helyi FSZB vezetője - után Tatarsztanban a sokk és a döbbenet lett úrrá.

A helyi csatornán a „Tatarsztan – új évszázadon” folyamatosan gyászzene szólt, a repülőtérre több száz gyászoló érkezett. Az áldozatok rokonaival pszichológusok foglalkoztak. Az ideiglenesen lezárt repülőtérrel elszállították a több száz ottrekedt utast. A repülőtér elé több tucat mentőautó érkezett, a mentést 350 ember végezte.

Rusztam Minnyihanov tatár elnök november 18-át gyásznappá nyilvánította a köztársaságban.

A tragédia körülményeiről annyi ismert, hogy Rusztem Szalihov kapitány és Viktor Gucul másodpilóta meglehetősen rossz időjárási körülmények között, esős, szeles időben kezdték meg a leszállást, de ez önmagában nem jelenthetett problémát a leszálláshoz. A pilóták két sikertelen leszállási kísérletet is tettek, a harmadik pedig tragédiával végződött.

A harmadik leszállási kísérlet előtt a pilóták közölték, hogy nem tudnak landolni, újra megemelték volna a gépet, az azonban a földnek csapódott, majd kigyulladt. A repülőtéri kamerák által rögzített felvételen az látható, hogy a gép lényegében vertikálisan, orral csapódik be a földbe, majd felrobban.

A repülőgép darabjai 500 méteres körzetben szóródtak szét. Az áldozatok maradványai súlyosan megégtek. A tragédia pontos oka egyelőre nem ismert.

A lezuhant Boeing 737-es repülőgép 23 éves volt, először 1990-ben repült. A „Tatarsztan” légitársaság 2008-ban vásárolta meg a gépet. 2008 őszén egy ugyanilyen típusú repülőgép zuhant le Perm közelében, akkor 88 ember halt meg.

 

 

 

(Nyezaviszimaja Gazeta)

 

Cimkék: Tatarsztan, tatár elnök,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat