OROSZVILAG.HU


Útlevelet interneten

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2010-05-13 10:46:09  |  
Kozma Tamás

Útlevelet interneten

Terjed az elektronikus ügyintézés Oroszországban

Útlevelet interneten

Az orosz Szövetségi Migrációs Hivatal megkezdte az első interneten keresztül igényelt, biometrikus útlevelek kiadását Moszkvában. A 2010. április 1-jétől működő internetes útlevéligénylést a www.gosuslugi.ru weboldalon keresztül lehet intézni és az első útleveleket már kézhez is kapták az igénylők.

A Szövetségi Migrációs Hivatal helyettes-vezetője Szergej Kaljuzsnij elmondta, hogy a szolgáltatás nagy előnye, hogy az adatok kitöltésekor keletkező hibákat az elektronikus rendszer felismeri, és jelzi a felhasználónak, így megkímélve azt a hosszas hivatali sorbanállástól.

Az újítás bevezetését az Orosz Föderációba való be- és kiutazásról szóló törvény módosításával helyezte kilátásba Dmitrij Medvegyev még 2009-ben. A biometrikus azonosítót tartalmazó útlevél előnye, hogy ellenőrzése kevesebb időt vesz igénye, és csökkenti a visszaélések lehetőségét. Az új típusú útlevél egy 32 kilobyteos mikrochipet is tartalmaz, tíz évre állítják ki, felnőtteknek 2500, gyermekeknek 1200 rubelért. A korábbi típusú, nem biometrikus útlevelek továbbra is forgalomban maradnak.

 

 

RIA Novosztyi

 

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat