OROSZVILAG.HU


Nyemcov-gyilkosság: a vádlottak tagadnak

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2016-10-10 18:07:45  |  
Kubik Zsombor

Nyemcov-gyilkosság: a vádlottak tagadnak

Még mindig sok a kérdőjel 

 Nyemcov-gyilkosság: a vádlottak tagadnak

A vádlottak közül senki nem ismeri be bűnösségét az orosz politikus, Borisz Nyemcov ellen elkövetett emberölés kapcsán. Erről tájékoztatott a TASZSZ hírügynökség riportere a moszkvai kerületi Katonai Bíróságról, ahol a múlt héten kezdődött a vádlottak meghallgatása.

Az ügyész felolvasta a vádiratot, majd a vádlottak ismertették saját álláspontjaikat. Mindannyian tagadták a bűnösségüket a gyilkossággal kapcsolatban.

Borisz Nyemcovot 2015. február 27-én gyilkolták meg Moszkva belvárosában. A vádlottak padján öt feltételezett elkövető foglalt helyet: Zaur Dadajev, Anzor és Shadid Gubashevi, Tamerlan Eszkerhanov és Hamzat Bahajev. Attól függően vádolják őket, hogy milyen mértékben és szerepben vettek részt a gyilkosságban, így az Oroszországi Föderáció büntető törvénykönyvének két cikkelye alapján ítélhetőek el: a 105. (szervezett csoport által elkövetett gyilkosság) és a 222. kapcsán (lőfegyver és lőszer illegális vásárlása, szállítása, tárolása); az előbbi cikkely előírja az akár életfogytiglani tartó szabadságvesztést is.

A gyilkosság feltételezett megrendelője és szervezője a „Szever” zászlóalj egy volt tisztje, Ruszlan Muhudinov, akit távollétében értesítettek az őt ért vádakról. A férfi neve 2015 novembere óta a nemzetközi körözési listán szerepel. A nyomozás ellene és más azonosítatlan személyek ellen folyik.

 

(Forrás: Nyezaviszimaja gazeta/Независимая газета; http://www.ng.ru/news/557344.html)

Cimkék: Borisz Nyemcov, gyilkosság, 2015
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat