OROSZVILAG.HU


Ha most lenne az elnökválasztás

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2017-10-21 18:43:18  |  
Berecz Gabriella

Ha most lenne az elnökválasztás

Putyin győzne

 Ha most lenne az elnökválasztás

 

Oroszország már készül az elnökválasztásokra. Nem csak oroszhont, hanem a külföldi sajtót is lázban tartja a kérdés, ezért újabb és újabb elemzések jelennek meg, melyekben az esélyeket latolgatják. A közvéleménykutatások is egyre inkább azt bizonyítják, hogy az oroszok nem tudják elképzelni a következő választási ciklust Putyin nélkül.

A Levada elemzőközpont 2017.10.10-én közzétett adatai szerint a megkérdezettek több mint negyede (28%) biztosan leteszi majd a voksát valamelyik induló mellett 2018-ban. A válaszadók csaknem kétharmada, egészen pontosan a 60% kész a jelenlegi államfő, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin támogatására.

Nemrég felröppentek olyan hírek is, miszerint ő mégsem jelentkezik újra az elnöki posztra, ezért talán nem meglepő, hogy elkezdődtek az arra vonatkozó találgatások, hogy ki váltja majd le. A kutatás során az is kiderült, hogy megkérdezettek több mint fele (55%) szerint nehéz kérdés az, hogy kire szavaznának abban az esetben, ha Putyin valóban nem szeretné újra megszerezni jelenlegi pozícióját.

Az eredmények alapján nagyon is úgy néz ki, hogy az oroszok egyelőre nem látnak más alternatívát.

 

Cimkék: Putyin, elnökválasztás
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat