OROSZVILAG.HU


Medvegyev: Megváltoztunk

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2010-06-20 16:05:54  |  
Gyóni Gábor

Medvegyev: Megváltoztunk

Oroszországnak vonzó országgá kell változnia

 Medvegyev: Megváltoztunk

Az üzleti világ egyik legbefolyásosabb találkozójává nőtte ki magát a Szentpétervári nemzetközi gazdasági fórum („orosz Davos”). A rendezvény presztízsét emeli, hogy hagyományosan az orosz elnökök is részt vesznek azon. Így történt ez most is, a fórumot hivatalosan Dmitrij Medvegyev elnök beszéde nyitotta meg. A beszéd címe sokat ígérő volt: „Megváltoztunk”.

Az orosz államfő felszólalása meglepetéseket mégsem hozott. Medvegyev – szokás szerint – a modernizáció fontosságát hangsúlyozta, s a Kommerszant tudósítása szerint az egyetlen igazi újdonság a beszédben az volt, hogy az orosz elnök ígérete szerint 2011 végéig az Oroszországba irányuló hosszútávú befektetéseknél eltörlik a tőkeadót és általános adócsökkentést hajtanak végre.

Medvegyev tapsot kapott, amikor arról beszélt, az államnak nem kell mindenáron beavatkoznia a gazdaság ügyeibe, viszont kötelezettségei is vannak az „almáskert” (azaz a gazdaság) rendben tartásának érdekében. Az orosz elnököt akkor is tapssal jutalmazta a hallgatóság, amikor arról beszélt, állami befektetési alapot hoznak létre.

Medvegyev a közeljövő tervei között említette, hogy támogatást nyújtanak orosz diákok számára külföldi kutatóegyetemeken való tanulmányok folytatására.

Ami pedig a változásokat illeti, Medvegyev elmondta: „Oroszországnak vonzó országgá kell válnia, ahová a világ minden tájáról jönnek majd azok, akik álmaik megvalósítását keresik. Akik a jobb lehetőségeket és a sikeres önmegvalósítást keresik, akik képesek megfelelni ennek a kihívásnak és megszeretni Oroszországot mint új vagy második otthonukat.”

 

(Kommerszant, kremlin.ru)

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat