OROSZVILAG.HU


Medvegyevé az első orosz iPhone 4 

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2010-06-26 14:05:45  |  
Mezei Bálint

Medvegyevé az első orosz iPhone 4 

Személyesen Steve Jobs fogadta az orosz elnököt  

 Medvegyevé az első orosz iPhone 4 

Medvegyev az első iPhone 4-tulajdonos Oroszországban

Az orosz államfő az elsők között vehette át vadonat új, negyedik generációs iPhone-ját az Apple alapítójától, a világhírű Steve Jobs-tól. A formabontónak ígérkező okostelefont csupán a jövő héten, csütörtökön kezdik forgalmazni az észak-amerikai boltokban, de az Egyesült Államokba utazó, ott több előadást tartó Medvegyev számára természetesen jó előre félretettek egy különleges példányt.

Az elnök részvételével rendezett üzleti találkozók közül is kiemelkedett az Apple kaliforniai Cupertinóban található főhadiszállásán tett látogatás, ahol személyesen Steve Jobs vezérigazgató fogadta a Kreml urát. Az épen csak piacra dobott herkentyű vastagsága 9,3 milliméterre olvadt, ezzel az iPhone 4 25 százalékkal fogyott elődjéhez képest. A termék nagy erőssége – szó szerint – hosszú életű akkumlátora, mely hét óra csúcsüzembeli használatot vagy 300 órányi standby, azaz készenléti állapotot engedélyez használójának. Az oroszországi Beeline mobilszolgáltató közlése szerint az Apple új készüléke csak szeptemberre jut el a föderációba.

A Szicílcium-völgyben tett látogatása során – melyről Twitter bejegyzéseket is publikált – Medvegyev felkereste az orosz hátterű Yandex internetes kereső egyesült államokbeli irodáját, a szintén Kaliforniában található Palo Altóban, ahol a cég igazgatótanácsának elnöke, Arkagyij Volozs valamint a nyugati parti érdekeltség vezetője, Arkagyij Borkovszki fogadta. A Yandex Labs központ keresőoptimalizálással és egyéb, hasonló innovatív technikai újításokkal foglalkozik. Nem elhanyagolható párhuzam, hogy Barack Obama amerikai elnök közeli ismertségben áll a Google alapítóival, a Stanfordon végzett Larry Page-dzsel és – az orosz származású - Sergey Brinnel.  

(RIA Novosztyi) 

 

Cimkék: Medvegyev, Apple, Steve Jobs, Szilícium-völgy, iPhone 4, Palo Alto, Yandex
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat