OROSZVILAG.HU


Orosz fegyverek Afganisztánnak 

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2010-11-14 11:04:50  |  
Kecskeméti Gábor

Orosz fegyverek Afganisztánnak 

Oroszország lassan belesodródik az afganisztáni háborúba? 

 Orosz fegyverek Afganisztánnak 

Amint azt korábban megírtuk, Oroszország egyre inkább kiveszi részét az afganisztáni béke megteremtésében. A héten újabb segítség érkezett az orosz államtól az iszlám köztársaság részére: összesen 20.000 Kalasnyikov géppisztolyt és 2.5 millió hozzá tartozó lőszert szállítottak légi úton Afganisztánba.

Kérdés, hogy a fiatal köztársaságnak valóban fegyverre van-e szüksége, hiszen abból – köszönhetően az amerikai és német fegyverszállításoknak – eddig sem volt hiány. Az orosz kormány azt is bejelentette, hogy készen áll afgán rendőrök kiképzésére is. Ezen felül Moszkva tárgyalásokat folytat a NATO-val arról, hogyan tudná logisztikailag még jobban segíteni az észak-atlanti szövetség harcát.

Oroszországnak természetesen jelentős érdeke fűződik az afganisztáni helyzet stabilizálásához, hiszen az polgárháború szélén táncoló ország jelenleg a világ legnagyobb kábítószer exportőre. A háborús helyzet pedig kiváló alkalmat teremt a drogkereskedők számára újabb és újabb ültetvények megnyitására és a kábítószer zavartalan szállítására. A nemzetközi drogkereskedelem egyik fontos útvonala pedig Oroszországon keresztül vezet.

(aktuell.ru)

Cimkék: Kalasnyikov, Afganisztán
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat