OROSZVILAG.HU


Orosz segélyszállítmány Chilébe

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2010-03-03 13:29:37  |  
Kecskeméti Gábor

Orosz segélyszállítmány Chilébe

Oroszország humanitárus segélyt küld a földrengés sújtotta országba

Oroszország segélyt küld a földrengés sújtotta Chilébe


Orosz segélyszállítmány Chilébe
(A Vészhelyzetek Minisztériumának lobogója)

Dmitrij Medvegyev orosz elnök utasította a Vészhelyzetek Minisztériumát, hogy két teherszállító repülőgép humanitárius segélyt szállítson Chilébe, miután a dél-amerikai országot súlyos földrengés rázta meg múlt héten.

Az első IL-76-os teherszállító repülőgép sátrakat, takarókat és elektromos generátorokat szállít. A tervek szerint az első gép még szerdán érkezik meg a dél-amerikai országba, ezt követi a második szállítmány csütörtökön, adta hírül a minisztérium szóvivője kedden a Moscow Times-nak.

„Orosz mentőegységeket nem, csupán segélyt küldünk” – nyilatkozta a szóvivő.

Több, mint 700 ember vesztette életét és körülbelül 2 millió embert telepítettek ki a hatóságok, miután Chile partvidékét pénteken egy, a Richter skála szerinti 8.8-es erősségű földrengés rázta meg. Orosz állampolgárok nincsenek sem az áldozatok, sem a sérültek között, de a chilei fővárosban, Santiagoban található orosz nagykövetség épülete megsérült.

Orosz mentőegységek egyébként nemrégiben részt vettek Haitin katasztrófavédelmi és mentési feladatokban, miután a karibi ország jelentős részét elpusztította egy erős földrengés januárban.

(themoscowtimes. com)

 

Cimkék: chile, földrengés, katasztrófa, repülőgép,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat