OROSZVILAG.HU


Lettország az USA totális kontrollja alatt

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2011-10-14 10:50:32  |  
Oroszvilag.hu

Lettország az USA totális kontrollja alatt

Washington miatt nem kerülhetett kormányra az "orosz" párt? 

 Lettország az USA totális kontrollja alatt

 

Az Egyesült Államok rigai nagykövetsége éppen úgy kontroll alatt tartja a lettországi politikai életet, mint egykoron Andrej Visinszkij hírhedt szovjet főügyész. Ezt mondta legalábbis a lettországi Ventspils polgármestere, Aivars Lembergs a PRO100TV-nek adott nyilatkozatában.

A nagyvállalkozóként is ismert Lembergs szerint az USA totális kontroll alatt tartja Lettországot: „A Lettország politikai életét meghatározó legfontosabb folyamatok az USA nagykövetségén dőlnek el.” – mondta Lembergs.

A politikus szerint Washington akadályozta meg, hogy bekerüljön a lett kormányba a rendkívüli választások győztese, az oroszajkú lakosság érdekeit képviselő Egyetértés Központ párt (ehelyett jobboldali-nacionalista koalíció alakul majd a balti országban).

Lembergs szerint Lettország csak azért érdekes Amerikának, mert Oroszország szomszédságában található. „Az amerikaiak még mindig a hidegháborús korszak szerint gondolkodnak. Úgy tekintenek Oroszországra, mint a Szovjetunióra, és nem mint annak utódjára. Úgy tekintenek Oroszországra, mint ellenségre. Minden oroszról, akiről nincs akta a CIA-ban, azt hiszik, potenciális FSZB ügynök.” – jelentette ki Lembergs.

 

(regnum.ru) 

 

Cimkék:
Országok: Lettország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat