OROSZVILAG.HU


Az orosz választási bizottság panasza

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2011-11-15 11:22:33  |  
Kecskeméti Gábor

Az orosz választási bizottság panasza

Elégedetlenek az EU-s választási megfigyelőkkel

Az orosz választási bizottság panaszaAz orosz választási bizottság panasza

Az oroszországi választási bizottság elégedetlen: az Európa Tanács parlamenti szekciójának nemzetközi választási megfigyelői élesen kritizálták a választási harcot. Az orosz fél megengedhetetlennek tartja az EU beavatkozását és pert emleget.

Az Európa Tanács megfigyelői múlt hét kedden szerettek volna az oroszországi választási bizottság elnökével, Vlagyimir Csurovval találkozni. Az elnök azonban fontos teendőire hivatkozva, az utolsó percben lemondta a találkozót. Ezután a küldöttség a egyedül kívánta felmérni a 4-én esedékes Duma-választások előtti helyzetet. Számos hiányosságra hívták fel a figyelmet, többek közözz a választási bizottság és az "Egységes Oroszország" párt plakátjainak feltűnő hasonlatosságára: a hatalmas plakátokat nem csupán rendkívül hasonló színekkel látták el, hanem igen hasonló mintákkal is. A moszkvai főpolgármester, Szergej Szobjanyin szerint ez nem meglepő, hiszen a város és a párt vezetése egy személyben egyesül az orosz fővárosban.

Az orosz választási bizottságnak természetesen nem okozott örömöt az EU-s kritika, így panaszt tettek az orosz államügyészségen. Álláspontjuk szerint az EU-s küldöttségnek nem lett volna szabad kritikát megfogalmaznia, hiszen vizitjük csak "ismerkedő-látogatásnak minősült", a küldöttség ráadásul nem is volt hivatalosan regisztrálva.

(Russland News)

Cimkék: duma, választások, eu, küldöttség, tanács, parlament, vlagyimir csurov, egységes oroszország,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat