OROSZVILAG.HU


Igazi fordulat az örmény-török kapcsolatokban?

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2011-11-22 15:34:33  |  
Kecskeméti Gábor

Igazi fordulat az örmény-török kapcsolatokban?

Üzletemberek memoranduma - amerikai segítséggel

Igazi fordulat az örmény-török kapcsolatokban?Igazi fordulat az örmény-török kapcsolatokban?

Valódi fordulat várható a kis-ázsiai és a kaukázusi állam közötti kapcsolatokban, hiszen egy keretmegállapodás aláírására is sor került az Örmény-Török Gazdasági Fórumon. A Fórumot november 22-23. között tartják Jerevánban, s azon a török vezetés igen magas szinten képviselteti magát. Galip Ensarioglu török miniszterelnök hajlandó volt elutazni az örmény fővárosba, hogy részt vegyen a Fórumon, ahol kijelentette: a „történelmi múlt többé nem befolyásolhatja az örmény-török kapcsolatokat”. Majd hozzátette: a kétoldalú kapcsolatokat egyértelműen és mielőbb rendezni kell.

A megállapodásban rögzítették a vállalkozók és üzletemberek között kötendő szerződések jogi alapjait, s elhatározták: lobbizni fognak az első határátkelőhely megnyitása mellett az örmény-török határon.

Örményország részéről a Gyáriparosok és Üzletemberek Szövetsége, török részről a Török-Örmény Üzletfejlesztési Tanács ratifikálta a megállapodásokat. A két szervezet évek óta együttműködik, s partnerek az „Örményország-Törökország Közeledése” elnevezésű projektben, amit az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) kezdeményezett.

(NEWS.am)


Cimkék: törökország, jerván, fórum, határ, megállapodás, galip ensarioglu, usa,
Országok: Örményország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat