OROSZVILAG.HU


Amerikai bázisok épülnek Grúziában? 

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2012-01-10 12:55:33  |  
Oroszvilag.hu

Amerikai bázisok épülnek Grúziában? 

Érik az Irán elleni agresszió? 

 Amerikai bázisok épülnek Grúziában? 

 

Elizbar Dzsavelidze grúz író, politikus a Kvirisz hronika grúz lapnak adott interjújában elmondta: tudomása szerint Tbiliszi az Egyesült Államok kérésére katonai kórházakat és repülőtereket épít az ország területén. Mindez a szerinte hamarosan megkezdődő Irán elleni agresszió előszeleként tekinthető. A kórházakat és repülőtereket rohamtempóban építik, amerikai pénzen. Lázikában amerikai kontingens kap helyet, Marneuliban pedig egy titkos katonai repülőteret már fel is építettek. Dzsavelidze bírálta a Szaakasvili-rezsim ezen lépéseit, mert ezáltal Grúzia egy iráni ellencsapás célpontja lehet.

A grúz politikus kritizálta a Nyugatot, szerint Amerikát és Európát valójában nem érdekli a demokrácia helyzete Grúziában, s ezért van az, hogy az összes, nyilvánvalóan elcsalt grúziai választást a Nyugat a demokrácia diadalaként ünnepelte.

Grúziában egyébként valóban egy kórházfelújítási program vette kezdetét, ennek eredményeként 2011 decemberében 30 új kórházat és egészségügyi központot adtak át a kaukázusi országban.

 

Cimkék: Irán, háború, 2012, Grúzia
Országok: Grúzia
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat