OROSZVILAG.HU


Éleződő feszültség Azerbajdzsán és Irán között

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2012-02-22 10:33:10  |  
Gyóni Gábor

Éleződő feszültség Azerbajdzsán és Irán között

Terrorista sejtet lepleztek le Azerbajdzsánban

Éleződő feszültség Azerbajdzsán és Irán között

Az azerbajdzsán állami TV terrorista sejt leleplezéséről adott hírt, amelyet, úgymond, az iráni titkosszolgálat és helyi siíta radikálisok működtettek. Az AzTV az azerbajdzsán Nemzetbiztonsági Minisztériumra hivatkozva azt közölte, a terrorista csoport tagjai külföldi állampolgárok ellen készítettek elő merényleteket. Baku szerint a sejtet az Iszlám Forradalmi Gárda Hamid nevű ügynöke és a Hezbollah siíta szervezet katonai szárnyának vezetője, Hadzsi Abbasz irányították.
A múlt héten Azerbajdzsánban letartóztattak két újságírót, akik iráni hírügynökségeknek dolgoztak (az egyiknél a hivatalos közlés szerint heroint is találtak). Teherán azt követeli, hogy engedjék szabadon az újságírókat. Rajtuk kívül további 18 embert, főként vallási csoportok tagjait vették őrizetbe (a vád ellenük: illegális fegyvertartás, kábítószerkereskedelem, hazaárulás).
Nemrég Irán azzal vádolta Azerbajdzsánt, területén és hozzájárulásával szabadon folytatja Irán-ellenes tevékenységét az izraeli titkosszolgálat, a Mosszad.
 
(gazeta.ru)
Cimkék: Azerbajdzsán, Irán
Országok: Azerbajdzsán
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat