OROSZVILAG.HU


Orosz hadihajók tartanak Szíria felé

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2012-07-12 11:20:08  |  
Oroszvilag.hu

Orosz hadihajók tartanak Szíria felé

Damaszkusz megkapja a megrendelt helikoptereket

 Orosz hadihajók tartanak Szíria felé

Oroszország nem fog új fegyvereket szállítani Szíriába, amíg nem normalizálódik a helyzet a közel-keleti országban – jelentette ki Vjacseszlav Dzirkaln, a Szövetségi Haditechnikai Együttműködési Tanács helyettes vezetője Londonban, egy nemzetközi légikiállításon. A nyugati sajtó és néhány nyugati politikus ezt úgy értelmezte, hogy Oroszország „dobta” Szíriát, ám a helyzet ennél bonyolultabb. Dzirkaln szavai csak „új” fegyverekre, és „új” szerződésekre vonatkoznak, ám a régibb szerződések teljesítésre kerülnek.

Így Szíria megkapja hadserege számára a korábban megrendelt Mi-25-ös (a Mi-24 felújított, exportra szánt változata) helikoptereket.

Oroszország ezen felül egy kisebb flottát is küld Szíriába. Az Északi Flottából hat hajó, a Balti Flottából két hajó tart a Földközi-tenger felé, melyekhez a Fekete-tengeri flotta további három hajója csatlakozik. Az orosz flotta a hivatalos magyarázat szerint gyakorlatozási céllal érkezik a Földközi-tengerhez, és látogatást tesznek a szíriai Tartusz kikötőjében is, ahol orosz támaszpont található. Ezek a hajók szállítják Damaszkusz számára a megrendelt harci helikoptereket.

 

(Nyezaviszimaja Gazeta)

Cimkék: Oroszország, Szíria
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat