OROSZVILAG.HU


A republikánusok elítélik a Kremlt

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2012-08-30 10:09:16  |  
Oroszvilag.hu

A republikánusok elítélik a Kremlt

Célkeresztben Oroszország

 A republikánusok elítélik a Kremlt

 

Az amerikai Republikánus Párt tampai elnökjelölő gyűlésén – amelyen részt vett Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár is, aki azt közölte, egy esetleges republikánus adminisztráció több figyelmet fordítana Közép-Európára  - a párt jövőbeni programja is elfogadásra került. A dokumentumban Oroszországgal is meglehetősen sokat foglalkoznak, a republikánusokra 2003-2004-től jellemző oroszellenes retorika jegyében. A republikánus program elítéli az orosz vezetést az „autoriter kurzus” és az „emberi jogok megsértése” miatt, és felrója a Kremlnek az ellenzékre, sajtóra, a civil szférára gyakorolt nyomását, a belorusz rezsim támogatását, a 2008-as grúziai háborút.

Másfelől viszont a program szerint az USA és Oroszország közös érdeke a terrorizmus elleni harc, a tömegpusztító fegyverek elterjedése elleni küzdelem, a kereskedelem fejlesztése.

Mitt Romney republikánus elnökjelölt az elmúlt hónapokban rendszeresen tett oroszellenes kijelentéseket, Oroszországot egy alkalommal „első számú ellenségnek” nevezte.

 

(Nyezaviszimaja Gazeta, Magyar Nemzet)

Cimkék: Republikánus Párt, Oroszország, Mitt Romney
Országok: Grúzia Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat