OROSZVILAG.HU


FP: a Pussy Riot a legnagyobb gondolkodók között

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2012-11-28 14:51:45  |  
Oroszvilag.hu

FP: a Pussy Riot a legnagyobb gondolkodók között

Elég ahhoz orosz ellenzékinek lenni, hogy valakiből "nagy gondolkodó" legyen?

 FP: a Pussy Riot a legnagyobb gondolkodók között

 

A Foreign Policy c. amerikai lap összeállította a világ 100 legnagyobb gondolkodójának listáját (100 top global thinkers). A lajstromot megosztva Thein Szein burmai (mianmari) elnök és a burmai politikus, a Nobel-békedíjas Ang Szán Szu Csí vezeti. Őket követi Moncef Marzouki tunéziai elnök és a Clinton-házaspár.

A 16. helyen futottak be a világ legnagyobb gondolkodói sorában a Pussy Riot orosz punkegyüttes tagjai, Marija Aljohina, Jekatyerina Szamucevics és Nagyezsda Tolokonnyikova.

A lap Martin Luther Kinghez és Václav Havelhez hasonlítja a lányokat.

A Pussy Riot tagjai olyan személyeket előztek meg, mint például Soros György (21.), Paul Krugman (34.), Nouriel Roubini (35.).

Szintén előkelő helyen szerepel a nagy gondolkodók sorában Alekszej Navalnij orosz ellenzéki blogger, aktivista (45.). De felkerült a nagy gondolkodók táborába a szintén ellenzéki Jevgenyija Csirikova is (70.), megelőzve Jürgen Habermast (88.), vagy éppen Slavoj Zizeket (92.).

 

(foreignpolicy.com) 

 

Cimkék: nagy gondolkodók, Pussy Riot, Alekszej Navalnij, Jevgenyija Csirikova, Jekatyerina Szamucevics, Nagyezsda Tolokonnyikova, Marija Aljohina
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat