OROSZVILAG.HU


Tamerlan Carnajev Amerikában és a Kaukázusban

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2013-04-21 09:53:53  |  
Oroszvilag.hu

Tamerlan Carnajev Amerikában és a Kaukázusban

Még oroszországi útja előtt a radikális iszlám hívévé válhatott

 Tamerlan Carnajev Amerikában és a Kaukázusban

 

Újabb sajtóinformációk jelentek meg a bostoni terrortámadást elkövető Tamerlan Carnajev életéről.

Eszerint Tamerlan Carnajevet az FBI 2011-ben már kihallgatta, méghozzá az orosz titkosszolgálat, az FSZB kérésére. Az FSZB valamilyen úton már ekkor értesülést szerzett arról, hogy Tamerlan Canajev kapcsolatba kerülhetett a radikális iszlámmal, s hogy Oroszországba készült.

Ismert, hogy Tamerlan Carnajev 2012-ben fél évet Oroszországban töltött. Most már azt is lehet tudni, hogy ebben az időszakban Dagesztánban és Csecsenföldön is járt, ahol terrorista szervezetekkel kerülhetett kapcsolatba. A hatóságok azt is próbálják kideríteni, volt-e valamilyen kapcsolat Carnajev és Doku Umarov – akire az Egyesült Államok hatóságai is vadásznak - észak-kaukázusi terrorista vezér között.

A Tamerlan Carnajev saját youtube fiókjában őrzött klipek között mindenestre Dagesztánt – az ún. Kaukázusi Emirátus terroristáinak terminológiájával – „vilájetnek” nevezik.

Tamerlan Carnajev apja, Anzor Carnajev nem tudja, miért töltött a fia fél évet Oroszországban (illetve szerinte az útlevelével voltak problémák).

Más amerikai források Carnajevék rokonaira hivatkozva úgy tudják, Tamerlan Carnajev már az Egyesült Államokban a radikális iszlám híve lett, amiért konfliktusai is támadtak családjában.

 

(newsru.com)

 

Cimkék: Tamerlan Carnajev, Boston, USA, FSZB, Csecsenföld, Dagesztán, Oroszország, Doku Umarov, Kaukázusi Emirátus
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat