OROSZVILAG.HU


Orosz és kazah egyetemek a legjobbak között

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2013-05-09 11:46:33  |  
Oroszvilag.hu

Orosz és kazah egyetemek a legjobbak között

Az MGU a legjobb egyetem a posztszovjet térségben

 Orosz és kazah egyetemek a legjobbak között

A QS által összeállított rangsor szerint 2012/2013-ban az angolszász egyetemek vezetik a világ legjobb felsőoktatási intézményeinek listáját. Az első tíz legjobbnak tekintett egyetem mind amerikai és brit (első a Massachusetts Institute of Technology, második az University of Cambridge, harmadik a Harvard).

A QS szerint a legjobb orosz felsőoktatási intézmény a moszkvai Lomonoszov Egyetem (116. hely a globális ranglétrán). 253. helyre rangsorolták a Szentpétervári Állami Egyetemet. 352. a moszkvai Bauman Egyetem. 367. a moszkvai diplomataképző, az MGIMO.

A fővárosokon kívül a legjobb vidéki orosz egyetem a novoszibirszki (371. hely). A legjobb ötszáznak tekintett között helyett kapott még az Uráli Föderális Egyetem is (451-500. hely).

Az orosz egyetemeken kívül a posztszovjet térségben a legjobbnak tekintett intézmény az asztanai Lev Gumiljov Egyetem (369. hely), majd az almati Al-Farabi Kazah Nemzeti Egyetem (390.).

A QS szerint a legjobbnak tekintett magyar felsőoktatási intézmények a Szegedi Tudományegyetem (501-550. hely), a Corvinus Egyetem és az ELTE (551-600. hely).

 

(Vedomosztyi, topuniversities.com)

Cimkék: Oroszország, Kazahsztán, egyetemek, Lomonoszov Egyetem
Országok: Kazahsztán Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat