OROSZVILAG.HU


Megöltek egy prominens csecsen vezetőt 

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2013-05-26 16:55:15  |  
Kecskeméti Gábor

Megöltek egy prominens csecsen vezetőt 

Ramzan Kadirov áll a gyilkosság mögött?

Megöltek egy prominens csecsen vezetőt Megöltek egy prominens csecsen vezetőt 

A törökországi csecsen diaszpóra egy prominens tagjával végeztek ankarai ügyvédi irodájában. Egyesek szerint a gyilkosság szálai akár Ramzan Kadirov csecsen elnökig is vezethetnek. Kadirov szóvivője, Alvi Karimov azonban kijelentette: a csecsen vezetés még soha nem hallott a meggyilkolt Medet Onluról (törökül Ünlü), aki a hírek szerint csecsen származású volt.  A szóvivő szerint „teljesen illogikus” ezt a gyilkosságot Csecsenfölddel kapcsolatba hozni, hiszen Onlu török állampolgár volt.

Omer Bezirgan, az Isztambulban működő „Imkander” szervezet elnökhelyettese, honlapján jelentette be, hogy Onlut szerda este lőtte le egy fegyveres. A szervezet egyébiránt az Észak-Kaukázusból Törökországba érkezett menekülteknek nyújt segítséget. Az Imkander honlapján közzétett nyilatkozat szerint Onlu „eltántoríthatatlan védelmezője volt Csecsenföld függetlenségének”, utalva ezzel a régió rövid ideig fennálló, de facto függetlenségére az 1990-es években, ráadásul a szervezet Oroszországot, illetve Ramzan Kadirovot és annak „kollaboráns kormányát” vádolja a gyilkossággal. Medet Onlu a hírek szerint Csecsenföldi tiszteletbeli konzulja volt Törökországban.

Az „Anatolia” török állami hírügynökség nyilvánosságra hozta, hogy az Onlu munkahelyénél készült videofelvételek alapján a gyilkossággal gyanúsított férfi egy csecsen, de további részleteket nem közöltek, csupán annyit tettek hozzá, hogy két férfi gépkocsival hajtott oda, ahol Onlu dolgozott, de csak egy ember lépett be az épületbe.

 


(The Moscow Times)


 

 

 

 

Cimkék: medet onlu, ünlü, ramzan kadirov, csecsenföld, gyilkosság, kaukázus, ankara, isztambul,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat