OROSZVILAG.HU


Nem találkozik a pápa és a pátriárka

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2013-11-17 17:18:12  |  
Oroszvilag.hu

Nem találkozik a pápa és a pátriárka

Az Orosz Pravoszláv Egyház cáfolta a pletykákat

 Nem találkozik a pápa és a pátriárka

Az Orosz Pravoszláv Egyház (RPC) külföldi egyházi kapcsolatokkal foglalkozó osztályának vezetőhelyettese, Filarit archimandrita cáfolta azokat a sajtóban megjelent híreszteléseket, miszerint Ferenc pápa és Kirill pátriárka a közeljövőben találkoznának egymással.

Filaret szerint megvan a potenciális lehetőség, hogy Kirill pátriárka és Ferenc pápa találkozzanak. A tárgyalások már évek óta zajlanak, azonban az RPC szerint nemcsak a tárgyalások protokolláris, hanem tartalmi részét is gondosan elő kell készíteni.

Filaret szerint a sajtóban megjelenő információk, melyek Ilarionra, az RPC külföldi egyházi kapcsolatokkal foglalkozó osztályának vezetőjére hivatkozva különböző időpontokat és helyszíneket neveznek meg Kirill pátriárka és Ferenc pápa találkozójának lehetséges helyeként és idejeként – „az újságírók gondolatszüleményei”.

Az elmúlt napokban a magyar sajtóban is olyan hírek jelentek meg, miszerint Ferenc pápa és Kirill pátriárka találkozójának egyik lehetséges helyszíne a magyarországi Pannonhalma lenne.

 

 

 

(Postimees) 

Cimkék: Filaret, Kirill pátriárka, Ferenc pápa, Orosz Pravoszláv Egyház, RPC,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat