OROSZVILAG.HU


A Gazprom folytatja az Arktisz meghódítását

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2014-01-02 18:55:00  |  
Anasztaszija Ivanova

A Gazprom folytatja az Arktisz meghódítását

"A Gazprom Oroszország előőrse az Arktiszon"

 A Gazprom folytatja az Arktisz meghódítását

A Gazprom december közepén megkezdte az olajkitermelést a Prirazlomnaja lelőhelyen. Ez Oroszország első arktiszi kontinentális talapzati projektje. Célja egy nagy szénhidrogén-termelő központ létrehozása a térségben.

A Gazprom Oroszország előőrse az Arktiszon. A múlt évben bevettük Jamalt, egy olyan gáztermelő központot létesítettünk az északi sarkvidék földjén, aminek nincs párja a világon. Most pedig az arktiszi orosz self kiaknázásának úttörőjévé váltunk. Kétségtelen, hogy a Gazprom folytatja az Arktisz meghódítását- nyilatkozta Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója.

A Prirazlomnaja lelőhely a Pecsora-öbölben, a parttól 60km-re található. Kőolajkészlete közel 72 millió tonnát tesz ki. 2014 első negyedévében várható az első olajszállító tankhajó indulása. 2020 után a tervezett évi termelés 6millió tonna lesz.

 

A lelőhelyen minden munkafolyamatot a Prirazlomnaja fúróplatform lát el. A Gazprom megrendelésére készült egyedi platform állja az extrém időjárást, és minden szigorú biztonsági előírásnak megfelel. A fúrótorony szerkezeti sajátosságainak köszönhetően teljesen kizárható az olajszivárgás.

 

(gazprom.ru)

 

Cimkék: Gazprom, Arktisz, Oroszország
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat