OROSZVILAG.HU


Obama az európai Ukrajna mellett

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2014-01-29 13:08:12  |  
Beke Gabriella

Obama az európai Ukrajna mellett

"Minden embernek joga van a szabad és békés véleménnyilvánjtáshoz"

 Obama az európai Ukrajna mellett

Barack Obama az Amerikai Egyesült Államok elnöke a kongresszushoz intézett beszédében kifejezte, hogy az USA támogatja Ukrajna európai integrációját és a tüntetések békés lefolytatását.

„Ukrajnával kapcsolatban az az alapelvünk, hogy minden embernek joga van a szabad és békés véleménnyilvánításhoz, és ahhoz, hogy részt vegyen a saját országa jövőjének alakításában.” – idézi Obamát a RIA Novosztyi, orosz hírügynökség.

Joe Biden, az USA alelnöke kifejtette, a helyzet megoldásaként a rendkívüli állapot bevezetésétől való tartózkodást, a január 16-án hozott új ukrán törvények visszavonását, és egy európai mintájú kormány felállítását javasolja Ukrajnának

Korábban az Európai Biztonsági és Együttműködési szervezet hatályban lévő elnöke, Svájc külügyminisztere, Didier Burkhalter szintén nyilatkozott az ukrajnai események alakulása kapcsán, és kifejtette, hogy politikai eszmecserét folytatni mindkét fél részvételével.

Az EU vezetősége rosszallásának adott hangot az események kapcsán és felszólalt a gyülekezési szabadság megvédésének ukrajnai ügyében.


 

www.aif.ru/euromaidan/uanews/1092897

Cimkék: Obama, Ukrajna, EU
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat