OROSZVILAG.HU


Újabb amerikai szankciók

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2014-03-20 18:31:20  |  
Oroszvilag.hu

Újabb amerikai szankciók

Orosz válaszlépések. Óvatos Európa

 Újabb amerikai szankciók

Az Egyesült Államok - röviddel azt követően, hogy a Duma első olvasatban elfogadta a Krím csatlakozását Oroszországhoz - szélesítette az orosz vezetőkkel szembeni szankciók körét. Az új listán húsz ember szerepel, akiket Vlagyimir Putyin orosz elnök környezetéhez közel állónak tartanak.

A listán olvasható Jurij Kovalcsuk, Arkagyij és Borisz Rotenberg, Gennagyij Tyimcsenko üzletemberek, Vlagyimir Jakunyin, az Oroszországi Vasutak vezetőjének neve. Szerepel rajta Andrej Furszenko, Szergej Ivanov, Alekszej Gromov, Vlagyimir Kozsin az elnöki adminisztrációból, Szergej Mironov, az Igazságos Oroszország párt vezetője, Szergej Nariskin, a Duma elnöke.

Az amerikai szankciók érintik a Gazprommal együttműködő Rosszija bankot.

Obama elnök aláírta azt a rendeletet, mely lehetővé teszi orosz energetikai, pénzügyi, ipari, védelmi cégek elleni szankciókat.

Az orosz Külügyminisztérium szintén szankciókat vezetett be kilenc amerikai vezető ellen. Köztük van John McCain szenátor és Daniel Pfeiffer, Obama elnök tanácsadója.

Az Európai Unió azonban várhatóan nem fog gazdasági szankciókat bevezetni orosz cégek ellen. Az eredetileg június 3-án Szocsiban sorra kerülő Oroszország-EU csúcstalálkozó viszont nem fog megvalósulni.

 

 

(Echo Moszkvi, korrespondent.net) 

Cimkék: szankciók
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat