OROSZVILAG.HU


Nemcsak a gázról szólt Putyin sanghaji útja

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2014-05-21 12:44:56  |  
Seszták Sándor

Nemcsak a gázról szólt Putyin sanghaji útja

Több tucat szerződést írhattak alá

 Nemcsak a gázról szólt Putyin sanghaji útja

Rekordmennyiségű dokumentum aláírására kerülhet sor Vlagyimir Putyin orosz elnök kínai látogatása során, amely május 20-21-én esedékes, pillanatnyilag 43 dokumentum áll kidolgozás alatt, ezek közül mintegy 30 aláírására lehet számítani, közölte az újságírókkal Jurij Usakov, az elnök asszisztense.

„A csomag, amely most a kezünkben van, valószínűleg rekordmennyiségű dokumentumot tartalmaz, de hogy mi jön ki belőle, azt nehéz megmondani. Valószínűleg körülbelül 30 dokumentum kerül aláírásra” - mondta Usakov az újságíróknak.

Elmondása szerint sok kétoldalú, kormányközi, tárcaközi és vállalati dokumentum előkészítése folyik. „Azt mondanám, hogy ez egy fantasztikus csomag lesz. Pillanatnyilag kb. 43 dokumentumot számoltunk össze” - mondta Usakov.

Elmondása szerint egyes dokumentumok aláírására azonnal sor kerül Putyin és Hszi Csin-ping tárgyalásai után, a többiére pedig a két ország vezetőinek találkozója során az orosz és kínai üzleti élet képviselőivel.

Putyin hivatalos látogatását Sanghajba az Ázsiában való együttműködésről és bizalomépítő intézkedésekről folytatott konferencia idejére időzítik. Az Ázsiában való együttműködésről és bizalomépítő intézkedésekről folytatott konferencia ötletét Nurszultan Nazarbajev, Kazahsztán elnöke fogalmazta meg 1992-ben egy a pán-ázsiai párbeszéd fórum létrehozásának céljával, a kulcsfontosságú regionális kérdések és a résztvevő országok közötti együttműködés problémáinak megvitatására. Az Ázsiában való együttműködésről és bizalomépítő intézkedésekről folytatott konferencia tagjai közt 24 állam szerepel, 9 ország megfigyelői státuszban van és 4 nemzetközi szervezet is részt vesz a konferencián. Az Ázsiában való együttműködésről és bizalomépítő intézkedésekről folytatott konferencia tagállamainak állam- és kormányfői négyévente találkoznak.

 

http://ria.ru/politics/20140516/1008050295.html

Cimkék: Putyin, sanghaj, szerződések
Országok: Kazahsztán Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat