OROSZVILAG.HU


A nácizmus terjedésétől óvott Lavrov 

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2014-10-25 15:35:52  |  
Oroszvilag.hu

A nácizmus terjedésétől óvott Lavrov 

Norvégia felszabadulására emlékeztek

 A nácizmus terjedésétől óvott Lavrov 

A norvégiai Kirkenesben Észak-Norvégia felszabadulásának 70. évfordulójára emlékeztek meg. Az ünnepségen részt vett V. Harald norvég király, Erna Solberg norvég miniszterelnök, Borge Brende norvég külügyminiszter, és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is, mivel Kirkenest a szovjet csapatok szabadították fel.

V. Harald király köszönetet mondott Kirkenes felszabadításáért, és hogy a Szovjetunió segítséget nyújtott Norvégia népének a nehéz időkben. A felszabadító szovjet csapatok Norvégiában a nácik által kifosztott városokat, felégetett falvakat találtak. A király hangsúlyozta, Norvégiában gondban tartják a szovjet katonák emlékműveit, melyeket egyetlen vandál támadás sem ért.

Szergej Lavrov is megkoszorúzta a felszabadító szovjet csapatok emlékművét, ezt követően a méltóságok beszélgetésbe elegyedtek a norvég ellenállási mozgalom veteránjaival.

Lavrov megjegyezte, hogy Norvégia csatakozott az Oroszország elleni szankciókhoz, de ennek „külső okai” vannak. Mindazonáltal Lavrov, szavai szerint meggyőződött arról, hogy a norvégok komolyan viszonyulnak a nácizmus elleni harchoz. A norvégok szerint sem szabad megengedni, hogy Európában új Banderák, Suhevicsok, Quislingek üssék fel a fejüket.

 

 

 

(Rosszijszaja Gazeta) 

 

Cimkék: V. Harald, Kirkenes, Szergej Lavrov, felszabadító szovjet csapatok, Norvégia,
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat