OROSZVILAG.HU


Oroszország rendezné az olajtermelők találkozóját

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2016-03-07 16:14:03  |  
Pamuki Blanka

Oroszország rendezné az olajtermelők találkozóját

Lenne miről beszélni

 Oroszország rendezné az olajtermelők találkozóját

Az energiaügyi miniszter szerint Oroszország készen áll a házigazda szerepére az olajtermelő államok találkozóján

Az értekezletet március második felében tartják, nyilatkozta Alexander Novak.

Oroszország készen áll a házigazda szerepére az olajtermelő országok találkozóján, hogy tárgyaljanak a kitermelés rögzítéséről, de a végső döntést még meg kell hozni az értekezlet helyszínéről és időpontjáról, közölte Alexander Novak energiaügyi miniszter a Rossija 24 TV-csatornának adott interjújában.

„Jelenleg a különböző országok hangot adnak támogatásuknak, de az időpontról és a helyszínről még mindig folynak az egyeztetések. Oroszország a maga részéről készen áll az energiaügyi miniszterek fogadására, hogy megtartsák a tanácskozást és meghozzák a végső döntést, ha ilyen megoldás születik, és más országok is egyetértenek ezzel”– mondta Novak.

A miniszter szerint az olajtermelő országok abban megegyeztek, hogy a találkozót március második felében fogják megtartani.

„És végül döntetni kell az egyezmény megkötéséről” – hangsúlyozta. Novak

Hozzátette, hogy a tanácskozások jelenleg is folynak az OPEC tagállamok illetve nem tagállamok között, akik a világ vezető olajexportőrei. A konzultáció alapját a Katarban február 16-án elfogadott megállapodás képezi. Akkor abban egyeztek meg az olajtermelő országok, hogy nem fogják növelni a 2016. évi kitermelés mértékét az idei januári szinthez képest.

 

http://tass.ru/en/economy/860725

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat