OROSZVILAG.HU


Német befektetések Oroszországban 

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2016-06-28 13:38:24  |  
Oroszvilag.hu

Német befektetések Oroszországban 

 Az üzlet az üzlet

 Német befektetések Oroszországban 

Két év szünet után Berlinben összeült a Német-orosz gazdasági és pénzügyi stratégiai munkacsoport. A munkacsoportot még 2000-ben alapították Vlagyimir Putyin orosz elnök és Gerhard Schröder német kancellár kezdeményezésére. A munkacsoportot orosz részről a gazdasági miniszterhelyettes, német oldalról a gazdasági és energetikai államtitkár vezeti.

A mostani tanácskozás eredményeképpen tíz gazdasági jellegű megállapodást írtak alá. Például, Kazanyban tatár-német energiahatékonysággal és környezetvédelemmel foglalkozó innovációs központ jön létre. A Charite német gyógyszergyártó az orosz akadémiával írt alá együttműködési megállapodást.

2014-ben az ukrajnai válság hatására a német befektetők is hátat fordítottak Oroszországnak (csak 320 millió eurónyi befektetés érkezett), 2015-ben a közvetlen német befektetések értéke Oroszországban elérte az 1,78 milliárd eurót, a 2008 előtti szintet. 2016 első félévében várhatóan 1,1 milliárd euró lesz a német befektetések nagysága. A közvetlen német befektetéseket ösztönzi az import árukat kizáró orosz szankciós politika. Oroszországban a német cégek a legnagyobb külföldi befektetők, megelőzve az amerikaiakat.

 

 

 

(Nyezaviszimaja Gazeta)

Cimkék: Oroszország,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat