OROSZVILAG.HU


Gyorsan halad a Török Áramlat

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2018-11-19 19:03:40  |  
Oroszvilag.hu

Gyorsan halad a Török Áramlat

Barátok közt

Gyorsan halad a Török Áramlat

 

November 19-én Isztambulban Vlagyimir Putyin orosz elnök részvételével került sor a Török Áramlat gázvezeték tengeri szakaszának befejezésére.

A rendezvényen a vendéglátó Recep Tayyip Erdoğan török elnök a „barátjának” nevezte Putyint. A török államfő reményét fejezte ki, hogy a gázvezeték 2019-ben már működni fog. A vezeték tervezett kapacitása évi 31 milliárd köbméter. A gáz fele Európába mehet majd tovább, fele a török ipari igényeket elégíti ki. Erdoğan elégedetten nyugtázta az orosz-török kapcsolatok fejlődését, megjegyezve, hogy ezek nem függenek egy „harmadik ország” akaratától.

Putyin szintén a „barátjaként” szólította meg Erdoğant. Az orosz elnök emlékeztetett, mindössze két év telt el azóta, hogy döntés született a projektről, a beruházás legnehezebb része pedig már meg is valósult. Putyin hangsúlyozta, hogy a földgáz kitermelése és szállítása magasan kvalifikált munka, jelentős hozzáadott értékkel. A vezetéknek két ága van, az egyik közvetlenül Törökországba megy, a másik Dél-Európába haladhat.  Szerinte is a vezeték 2019 végén már működhet.

 

 

(kremlin.ru)

 

Cimkék: Putyin, gázvezeték, török elnök, Erdoğant, orosz elnök, 2019, Török Áramlat
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat