OROSZVILAG.HU


Orosz szakértők Dél-Koreában

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2010-06-10 00:07:46  |  
Kecskeméti Gábor

Orosz szakértők Dél-Koreában

Orosz katonai szakemberek vizsgálják a Keonan roncsait

Dél-Korea orosz katonai szakértőknek átadta az elsüllyedt „Keonan” haditengerészeti korvett vizsgálati dokumentációját. A héten feltehetőleg kiderül, mi vezetett az elmúlt évek legfeszültebb háborús helyzetéhez a Távol-Keleten.

 

Orosz szakértők Dél-Koreában

 

Néhány napja orosz katonai szakértők egy csoportja Szöulba utazott ahol azonnal kézhez kapták a dél-koreai vizsgálatok eredményét és megkezdték a „Keonan” roncsának vizsgálatát. A korvett még március 26-án süllyedt el a Csendes-óceánon, a katasztrófa 46 tengerész életét követelte. A RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek nyilatkozva, az orosz védelmi minisztérium egyik munkatársa közölte: a vizsgálati eredmények feldolgozása 2-3 napot vehet igénybe.

 

Szöul hivatalosan is felkérte Oroszországot, hogy segítsen a katasztrófa okainak kivizsgálásában. Erről Dmitrij Medvegyev orosz elnök a múlt héten biztosított a dél-koreai vezetést. Szöul Észak-Koreát gyanúsítja a hadihajó elsüllyesztésével, Phenjan visszautasítja a vádakat és „totális háború”-val fenyegeti déli szomszédját. Dél-Korea  válaszul az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé vitte az ügyet.

 

(www.russland-news.de)

 

Cimkék: Korea, szakértők, Szöul, Medvegyev,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat