OROSZVILAG.HU


Örmény nagykövetségek Tokióban és Hágában 

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2010-10-05 19:49:44  |  
Mezei Bálint

Örmény nagykövetségek Tokióban és Hágában 

Japán és Hollandia közelebb került Jerevánhoz

Örmény nagykövetségek Tokióban és Hágában Örmény nagykövetségek Tokióban és Hágában Örmény nagykövetségek Tokióban és Hágában 

Az örmény külügy három pillére: a moszkvai és a washingtoni nagykövetség illetve a jereváni minisztérium

Örményország új nagykövetségeket nyit Hollandiában és Japánban

A kaukázusi köztársaság elnöke, Szerzs Szarkisjan nemrég jelentette be, hogy hamarosan két fontos taggal bővül az örmény külképviseleti rendszer. Az erről szóló dekrétumot már korábban, szeptember 23-án ellenjegyezték.

A két hivatalt várhatóan Tokióba és Hágába helyezik. Ugyanezen döntés részleteként Gagyik Galacsiant nevezték ki a belgrádi örmény nagykövetség élére. A rutinos diplomata jelenleg különleges és teljhatalmú megbízottként az athéni külképviselet élén áll, mely hivatalát az új feladat mellett is megtartja.

Örményország rohamléptekkel építi ki diplomáciai képviseleti hálózatát. Ennek megfelelően idén Spanyolországban és Irakban avattak fel új nagykövetségeket.

Az európai államok közül Ausztria, Albánia, Belgium, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Norvégia, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Svájc állampolgárai számára elérhető, jellemzően a fővárosokban, az örmény hivatali ügyintézés és vízum.

A budapesti Örmény Nagykövetség valamint az Örmény Kulturális és Információs Központ címe: 1054 Budapest, Deák Ferenc utca 17.  Telefon: 267-3181 

(Asbarez.com)

Cimkék: Szerzs Szarkisjan, nagykövetség, külképviselet, Tokió, Hága, Hollandia, Japán
Országok: Örményország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat