OROSZVILAG.HU


Orosz kritika Észtországnak 

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2011-01-14 12:56:02  |  
Gyóni Gábor

Orosz kritika Észtországnak 

Bagoly mondja verébnek....

 Orosz kritika Észtországnak 

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter sajtótájékoztatóján Észtországot bírálta az emberi jogokat sértő diszkriminatív állampolgársági törvény miatt. Az orosz politikus reakciója válasz volt Kristiina Ojuland észt Európa Parlamenti képviselő indítványára, aki azt javasolta, foganatosítsanak szankciókat a vezető orosz tisztségviselők ellen, akiknek közük van Mihail Hodorkovszkij elítéléséhez. Lavrov szerint az észt politikus arról is beszélt, hogy Oroszország polgárainak olyan országban kellene élniük, ahol mindenki egyenlő, és a törvények mindenkire vonatkoznak.

Ennek kapcsán emlékeztetett az orosz külügyminiszter, hogy Észtországban sok ezer embernek nincs állampolgársága, s jogfosztottságban él. Lavrov szerint elfogadhatatlan, hogy Észtországban százezreket „nem állampolgárnak” neveznek. Az orosz diplomácia irányítója szerint ez nemcsak a balti állam, de az egész Európai Unió szégyene.

 

(postimees.ee)

Cimkék: Észtország, nem állampolgárok, kisebbségi jogok, észt-orosz konfliktus, Szergej Lavrov, Kristiina Ojuland, Эстония, неграждане, Сергей Лавров
Országok: Észtország Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat