OROSZVILAG.HU


Ellenzéki tüntetés Tbilisziben 

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2011-04-06 13:49:43  |  
Oroszvilag.hu

Ellenzéki tüntetés Tbilisziben 

A grúz ellenzék nem tudja megtörni Szaakasvilit 

 Ellenzéki tüntetés Tbilisziben 

Hétfőn Grúzia fővárosában, Tbilisziben összecsapások zajlottak grúz ellenzéki tüntetők és a rendőrök között. A megmozdulások során tíz embert őrizetbe vettek, többek között az egyik ismert ellenzéki politikust, Ada Marsaniját.

Korábban, már 2007-től kezdődően a grúz ellenzék tömegdemonstrációkkal igyekezett engedményekre kényszeríteni Szaakasvili elnököt, ezek a próbálkozások azonban sikertelenek maradtak. Az ellenzéken belül megjelentek radikális csoportok, akik az erőszakos hatalomátvételt sem tartják elképzelhetetlennek, „konstruktív” szárnyuk azonban inkább a hatalommal való megegyezést keresi.

A hatalom egyelőre propagandával igyekszik élét venni az ellenzéki demonstrációknak, Szaakasvili a vidéket járja, az őt támogató média az elmúlt évek sikereit hangoztatja. S bár néhányan párhuzamot vonnak az előző, „forradalommal” megbuktatott államfő, Sevarnadze vidéki látogatási és Szaakasvili falusi turnéi közé, Szaakasvilinek azonban – ellentétben elődjével – sikerült megőriznie a lakosság támogatását.

 

(Nyezaviszimaja Gazeta)

 

 

 

Cimkék: Grúzia, ellenzék, Szaakasvili
Országok: Grúzia
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat