OROSZVILAG.HU


Dusanbe meghátrált

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2011-11-15 16:22:15  |  
Kecskeméti Gábor

Dusanbe meghátrált

Valóban "egyenrangú" lenne az Eurázsiai Szövetség?

Dusanbe meghátráltDusanbe meghátrált

A Tadzsikisztán és Oroszország között múlt héten kirobbant politikai huza-vona újabb fordulathoz érkezett: úgy tűnik, a kis közép-ázsiai állam meghátrál Moszkva akarata előtt. Az orosz pilóták ellen hozott szigorú ítéletet enyhíteni fogják. (A két pilóta fejenként nyolc és fél év letöltendő szabadságvesztést kapott csempészet és illegális határátlépés miatt. Válaszul az orosz hatóságok hajtóvadászatot indítottak Moszkvában a tadzsik munkavállalók ellen.)

Maga a tadzsik legfőbb ügyész a nyilvánosság előtt volt kénytelen revideálni álláspontját. Több, mint valószínű, hogy a fordulat politikai nyomásra született, mert a főügyész kijelentette, hogy az ítélet "túl erős", ráadásul mindkét pilóta "Tadzsikisztán partnerországainak állampolgára", ezért mindenképpen enyhíteni fogják a büntetést.

Hogy ez pontosan mit jelent, azt még senki nem tudja. Egyes szakértők még azt sem zárják ki, hogy az oroszországi állampolgárságú pilóta szabadlábra kerül.

Ezek után jogosan merül fel a kérdés: a Putyin által vízionált Eurázsiai Unió mennyiben lenne a felek egyenrangú szövetsége?

(aktuell.ru)

Cimkék: pilóták, bíróság, dusanbe, munkások, ügyész,
Országok: Tadzsikisztán Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat