OROSZVILAG.HU


Klicsko legyőzheti Janukovicsot 

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2013-03-06 11:18:28  |  
Gyóni Gábor

Klicsko legyőzheti Janukovicsot 

Már nem Timosenko a legnépszerűbb ellenzéki politikus

 Klicsko legyőzheti Janukovicsot 

 

A Rating ukrán közvéleménykutató intézet 2013 február végén készített felmérése szerint egy mostani elnökválasztásokon a választópolgárok mintegy 70 %-a venne részt.

A felmérés szerint a legtöbben továbbra is a jelenlegi államfőt, Viktor Janukovicsot támogatnák. Rá szavazna a választásokon biztosan részt vevők 25 %-a.

A legnépszerűbb ellenzéki politikus azonban már nem Julia Timosenko volt miniszterelnök, hanem az UDAR, főleg Kijevben népszerű ellenzéki párt vezére, Vitalij Klicsko. Klicsko a szavazatok 15 %-át kapná meg, míg Julia Timosenko csak 13,9 %-ot szerezne.

Ha Timosenko nem indulhatna a választáson, akkor az első három sorrendje a következőképpen nézne ki: Janukovics – 25 %, Klicsko – 16,8 %, Arszenyij Jacenjuk (Timosenko pártja, a Batykivscsina frakcióvezetője) – 15 %.

A második fordulóban azonban Janukovics vereséget szenvedne az ellenzéki jelöltektől. Csak 30 % támogatná őt, Klicskót 49 %. Janukovics a második fordulóban vereséget szenvedne Jacenjuktól és Timosenkótól is (33 ill. 40 %; 33 ill. 36 %).

 

 

(podrobnosti.ua) 

 

Cimkék: Viktor Janukovics, Vitalij Klicsko, UDAR, Arszenyij Jacenjuk, Julia Timosenko
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat