OROSZVILAG.HU


A belci püspök az EU és a homoszexuálisok ellen

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2013-05-23 10:13:15  |  
Gyóni Gábor

A belci püspök az EU és a homoszexuálisok ellen

Az egyházi főméltóság inkább a kommunistákat méltányolja

 A belci püspök az EU és a homoszexuálisok ellen

 

Markel belci püspök (Orosz Pravoszláv Egyház – Moldáv metropólia) május 22-én a városi ünnepségen felszólalva Stefan Fülét, az EU bővítéssel és szomszédságpolitikával foglalkozó biztosát, valamint Dirk Schuebelt, az EU moldovai kiküldöttét, akik május 19-én demonstratív támogatásukról biztosították Kisinyovban a moldovai szexuális kisebbségeket.

Markel püspök szerint Füle nem hallgatott a moldovai keresztények kérésére, és „beleköpött a moldovai nép arcába”, azzal, hogy meglátogatta a rendezvényt. Markel szerint bebizonyosodott, hogy Füle és Schuebel mivé akarják változtatni Moldovát, s hogy számukra a keresztény értékek semmit nem jelentenek. A püspök felszólította az EU-s biztosokat, „vigyék magukkal Európába a szexuális kisebbségeket”.  Szerinte Füle és Schuebel keresztények ezreit sértette meg azzal, hogy meglátogatott „15, amorálisan viselkedő pszichikailag beteget”. Markel szerint ez Moldova európai integrációjának végét jelenti.

Az Orosz Pravoszláv Egyházhoz tartozó püspök szerint Moldovára semmi jó nem vár az EU-ban, csak „feketemunka és jogtalanság”, és elismerően szólt a moldovai kommunisták vezetőjéről, Vlagyimir Voronyinról, aki nem akart találkozni Fülével.

A moldovai egyház korábban is élesen ellenezte a homoszexuálisok jogainak deklarálását.

 

(regnum.ru) 

 

Cimkék: Belci, Moldova, EU, homoszexuálisok, Markel püspök
Országok: Moldova
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat