OROSZVILAG.HU


Parubij: bármikor megindulhat a háború

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2014-03-27 21:42:43  |  
Oroszvilag.hu

Parubij: bármikor megindulhat a háború

"Orosz tavasz"

 Parubij: bármikor megindulhat a háború

Andrej Parubij, az ukrán Nemzetbiztonsági és védelmi tanács titkára szerint mintegy 100 ezer orosz katona állomásozik az ukrán határ mentén teljes készültségben.

Parubij szerint Oroszország célja, hogy megakadályozza a május 25-re kiírt elnökálasztások megtartását, s jelenleg „nagyon nagy” a kockázata annak, hogy orosz fegyveres beavatkozás kezdődik Ukrajnában.

A Krím megszállása csak az első lépés volt, a következő fázisban Ukrajna destabilizálása, majd nyolc dél- és kelet-ukrajnai megye leválasztása a cél. A forgatókönyv szerint tüntetők elfoglalják a megyei adminisztrációkat, úgynevezett „népi kormányzókat” választanak, akik orosz katonai segítséget kérnek. Az operáció elnevezése „Orosz tavasz”.

„Minden éjjel, minden órában” bekövetkezhet a támadás - mondta Parubij. 

Jevgenyij Marcsuk, a Nemzetbiztonsági és védelmi tanács volt titkára szerint a következő két nap a független Ukrajna legnagyobb megpróbáltatása lesz. Az orosz katonai előkészületek mára olyan fázisba jutottak, melyeket már nem lehet elrejteni. Donyeckben és környékén pedig civil ruhás „aktivisták” készülnek provokációkra.

 

 

 

(korrespondent.net)

 

Cimkék: Parubij, Ukrajna, ukrán Nemzetbiztonsági és védelmi tanács, háború, orosz tavasz
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat