OROSZVILAG.HU


Porosenko: a Krím egyhamar nem tér vissza

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2014-03-29 14:36:02  |  
Seszták Sándor

Porosenko: a Krím egyhamar nem tér vissza

Ukrajnának vonzónak kell lennie

 Porosenko: a Krím egyhamar nem tér vissza

„Ukrajna nem lesz képes gyorsan felszabadítani és saját irányítása alá visszaállítani a Krím-félszigetet” – nyilatkozta március 27-i interjújában az ukrán BBC-nek a Verhovnaja Rada szóvivője, Pjotr Porosenko.

„A Krím-félszigeten nem kell azzal a reménnyel hitegetni az embereket, hogy maholnap gyorsan felszabadul. A Krím-félsziget el lett foglalva, mégpedig agresszió következtében, ez nagyon nehéz és bonyolult helyzet Ukrajna számára” - mondta a politikus.

„Az összes lehetséges intézkedést be kell vetnünk: egyrészt a szankciókat, melyeket nemzetközi partnereink vezettek be, másrészt az ukránok határozott álláspontját, harmadrészt, a gazdasági sikereket. Ha Ukrajna lakosai megmutatják, hogy sokkal boldogabban élnek, mint a Krím-félsziget lakosai, biztos vagyok benne, hogy az csalódást fog kiváltani a krímiekből… Csak mindezen tevékenységek kombinációja teszi lehetővé számunkra annak teljesítését, amit ma a nép és a politikusok is kijelentenek, a Krím mindig ukrán marad, a világ soha nem fogja elismerni a félsziget bekebelezését” – mondta Porosenko.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ha az orosz csapatok átlépik a Krím-félsziget határát, az ukrán hadsereg kénytelen lesz, hogy tüzet nyitni. „Nem tudunk továbbra is békülékenységet mutatni, vagy enyhén fellépni” – mondta Porosenko.

Amint arról a REGNUM Információs Ügynökség tudósított, a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint Porosenko vezet az elnökségért folytatott versenyben Ukrajnában a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint.

Cimkék: Porosenko, Krím, Ukrajna
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat