OROSZVILAG.HU


Janukovics: meg fognak bűnhődni

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2014-04-13 20:59:42  |  
Oroszvilag.hu

Janukovics: meg fognak bűnhődni

Zaharcsenko: provokáció készül az orosz hadsereg ellen

 Janukovics: meg fognak bűnhődni

Viktor Janukovics, Ukrajna negyedik elnöke ma este váratlanul sajtótájékoztatót tartott Rosztov-na-Donuban, melynek során kijelentette, Ukrajna fél lábbal már a polgárháború állapotában van.

Janukovics kijelentette, a jelenlegi kijevi vezetők meg fognak bűnhődni. A magát elnöknek tekintő Janukovics felszólította az ukrán fegyveres egységeket, ne lőjenek bele a népbe. Ukrajna negyedik elnöke úgy tudja, a kelet-ukrajnai "antiterrorista operációról" a CIA igazgatójával történt konzultáció után döntöttek, miközben ezen régiók lakossága csak anyanyelvhasználata védelmében lépett fel. Janukovics az Egyesült Államokat vádolta meg az ukrajnai polgárháború kiélezésével. 

Janukovics véleménye szerint az egyszerű emberek sora egyre rosszabbra fordul, az ország az összeomlás felé halad. A május 25-re kiírt elnökválasztást el kell halasztani, népszavazást kell tartani, és új alkotmányt elfogadni. Ez mentheti meg Ukrajnát a polgárháborútól. 

Janukovics mellett megjelent a sajtótájékoztatón Vitalij Zaharcsenko volt belügyminiszter és Viktor Psonka volt főügyész is. Zaharcsenko arra szólította fel a rendőröket, ne engedelmeskedjenek "bűnös parancsoknak". A volt belügyminiszter úgy tudja, "provokáció készül az ukrán határ mentén állomásozó orosz hadsereg ellen."

 

(Echo Moszkvi, gazeta.ru)

Cimkék: Janukovics, Ukrajna negyedik elnöke, Rosztov, Zaharcsenko, polgárháború
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat