OROSZVILAG.HU


Újabb városokat foglaltak el Donyeckben 

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2014-04-14 09:01:54  |  
Oroszvilag.hu

Újabb városokat foglaltak el Donyeckben 

Turcsinov: május 25-én népszavazás is lehet Ukrajnában

Újabb városokat foglaltak el Donyeckben 

A kelet-ukrajnai oroszbarát aktivisták nem engedelmeskedtek a Kijev által megszabott ultimátumnak és nem tették le hétfő reggelig a fegyvert.
Szlavjanszk városa fölött reggel is orosz zászló lengett, folyt a barikádok megerősítése. Utolsó információk szerint már négy ember halt meg a szlavjanszki harcok során, ebből ketten az SZBU (az ukrán titkoszolgálat) tisztjei. 
Kijev katonai csapást helyezett kilátásba a kelet-ukrajnai lázadók ellen.
Szergej Taruta donyecki kormányzó bejelentette, hogy különleges operáció kezdődött a megye területén, melynek célja a béke és a rend megvédése. 
Gorlovka városban oroszbarát tüntetők elfoglalták a rendőrséget. Szintén az oroszbarát erők kezébe került Mariupol. 
Az ukrán titkosszolgálat közlése szerint az orosz külföldi hírszerzés, a GRU ügynökeit fogták el Ukrajnában. Az ügynökök Kelet-Ukrajna destabilizálása végett folytattak akciókat. Andrej Parubij, a Nemzetbiztonsági Tanács elnöke szerint Szlavjanszkban "külföldi terroristák" tevékenykednek. 
Alekszandr Turcsinov ideiglenes elnök szerint május 25-én, az elnökválasztásokkal egy időben lehetséges hogy referendumot tartanak  Ukrajna jövőbeli berendezkedéséről. Az ideiglenes államfő szerint nem kétséges, hogy Ukrajna polgárai hitet tesznek a demokratikus, oszthatatlan, egységes Ukrajna mellett. 
 
(Echo Moszkvi, Nyezaviszimaja Gazeta)
Cimkék: Kijev, ultimátum,GRU, Kelet-Ukrajna, Turcsinov, Ukrajna
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat