OROSZVILAG.HU


Civileket mészároltak Kelet-Ukrajnában 

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2014-05-23 08:25:22  |  
Gyóni Gábor

Civileket mészároltak Kelet-Ukrajnában 

Saját polgárait gyilkolja a kijevi hatalom 

 Civileket mészároltak Kelet-Ukrajnában 

Gennagyij Moralisvili katonai orvos szerint a Donyeck megyei Rubezsnoje településen - ahol két ukrán katona is meghalt a harcok során -  ukrán nemzeti gárdisták civileket gyilkoltak meg. Az ukrán gárdisták négy civil lakost lelőttek, tizenhat embert megsebesítettek.

A tettesek a 25. Dnyepropetrovszki hadosztály deszantosai, akik Moralisvili szerint nem akartak lőni az eléjük kivonuló civilekre, de kényszerítették őket. Az orvos szerint a Nemzeti Gárda katonáit nyolc évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti, ha megtagadják a harcot a kelet-ukrajnaiak ellen.

Orosz források szerint Privolje településen Luganszk megyében ukrán fegyveresek egy kórházban sebesülteket öltek meg. Liszicsanszk településnél a Jobboldali Szektor fasiszta fegyveresei megöltek harminc nemzeti gárdistát, mivel azok át akartak állni a felkelők oldalára. 

Ukrán források szerint viszont a Donyecki Népköztársaság fegyveresei azért öltek meg egy fiatalembert Krasznoarmejszk közelében, mert úgy tudták róla, a Jobboldali Szektor tagja. A fiatalember mellkasára horogkereszt volt tetoválva. 

 

 

(podrobnosti.ua, korrespondent.net, Nyezaviszimaja Gazeta, Rosszijszkaja Gazeta) 

Cimkék: Moralisvili, Jobboldali Szektor
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat