OROSZVILAG.HU


Medvegyev helyzetértékelése Ukrajnáról

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2014-07-03 12:29:10  |  
Oroszvilag.hu

Medvegyev helyzetértékelése Ukrajnáról

"Őszre teljes körű gázválság alakul ki"

 Medvegyev helyzetértékelése Ukrajnáról

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök a Facebookon kommentálta a legújabb ukrajnai fejleményeket. A volt orosz elnök a következő öt megjegyzést tette.

Először is. A hadműveletek újraindításával Porosenko elnök drámai hibát követett el. Ez újabb áldozatokat követel. Ezekért most már ő felel személyesen.

Másodszor. Visszatérni a tárgyalásokhoz most már jóval nehezebb lesz. Ilyenek a háború törvényei.

Harmadszor. Ukrajna június 27-én aláírta a társulási megállapodást az Európai Unióval. Ez jogában áll Ukrajnának. Oroszországnak viszont jogában áll új alapokra helyezni az együttműködést. Megvédeni saját piacát. A döntést a piacvédelemről konzultációk után fogjuk meghozni. Oroszország kormánya elemzi a kialakult helyzetet, és kidolgozza a szükséges lépéseket a FÁK Szabadkereskedelmi egyezmény megállapodás és a WTO adta kereteken belül.

Negyedszer. Ukrajna nem fizet a gázért. Az adósság óriási. A földalatti tározókból veszik a gázt. Őszre teljes körű gázválság alakul ki.

Ötödször. Óriási menekülthullám. Több tízezren. Az emberek menekülnek a háborútól. Az amerikai propaganda szerint a „nagymamához mennek üdülni”. A cinizmusnak nincs határa.

Ilyen körülmények között nagyon nehéz lesz fejleszteni a kapcsolatokat Ukrajnával, bizonyos kérdésekben pedig ez egyáltalán nem lehetséges.”

 

 

Cimkék: Ukrajna, Medvegyev,
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat